vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-01
Ocena: 5 / 5

Zupa z rzepy z wkładką mięsną


Zupa z rzepy z wkładką mięsną
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słodki, Słony, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1508
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 377
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności: 3 / 5
Czasochłonność: 4 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Woda 1500 g (6 x szklanka)
Baranina, bez kości 500 g
Rzepa 400 g
Cebula 300 g (2 x dużej wielkości)
Seler korzeniowy 100 g (0.5 x mała sztuka)
Pietruszka, korzeń 80 g (1 x średnia sztuka)
Por 50 g (1 x kawałek)
Marchew 45 g (1 x średnia sztuka)
Margaryna zwykła 10 g (1 x łyżka)
Mąka pszenna biała 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Z mięsa i włoszczyzny przyrządzić wywar i odcedzić. Osobno ugotować w niewielkiej ilości wody obraną i drobno pokrajaną rzepę. Gdy będzie miękka, przetrzeć ją przez sito przelewając wodą, w której się gotowała. Połączyć przetartą rzepę z wywarem mięsnym. Cebule zarumienić na blasze, dodać do zupy i pogotować, po czym je usunąć. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić zupę. Ugotowaną baraninę pokrajać w kostkę i włożyć do wazy. Podawać z grzankami.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB