vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 15 dni Międzynarodowy Dzień Piwa
Data dodania: 2016-05-01
Ocena: 5 / 5

Zupa z gruszek


Zupa z gruszek
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1312
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 328
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Woda 1500 g (6 x szklanka)
Gruszka 600 g
Śmietana 18% tłuszczu 220 g (1 x szklanka)
Cukier brązowy 150 g
Mąka pszenna biała 3 g (1 x łyżeczka)
Przyprawy - cynamon, mielony 1.3 g (0.5 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

goździki 5 - 6 szt, pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Gruszki umyć dokładnie, pokrajać na części, zalać gorącą wodą i ugotować. Miękkie przetrzeć przez sito do wywaru, dodać cynamon, goździki i cukier. Śmietanę z mąką roztrzepać mątewką, wlać do zupy, raz zagotować i podawać na gorąco z grzankami.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB