vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-02
Ocena: 5 / 5

Zupa z fasoli i szczawiu


Zupa z fasoli i szczawiu
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Słony, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 706
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 353
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 4 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Woda 2000 g (2 x litr)
Szczaw 300 g (1 x słoik)
Fasola biała, nasiona suche 170 g (1 x szklanka)
Śmietana 18% tłuszczu 48 g (4 x łyżka)
Masło 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Fasolę umyć i namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła, i przetrzeć przez sito. Osobno udusić w maśle posiekany szczaw, dodać do zupy, zagrzać i zaprawić kwaśną śmietaną. Można zblendować i podawać z grzankami.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB