vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-08
Ocena: 5 / 5

Zupa ogórkowa popularna


Zupa ogórkowa popularna
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 788
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 197
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 3 / 5
Czasochłonność: 4 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Bulion drobiowy 1500 g (6 x szklanka)
Ziemniaki późne 540 g (6 x dużej wielkości)
Ogórek kiszony 240 g (4 x sztuka)
Śmietana 12% tłuszczu 96 g (8 x łyżka)
Masło 10 g (1 x łyżka)
Mąka pszenna biała 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać częścią wywaru, ugotować. Ogórki obrać, pokrajać w paseczki, podsmażyć na maśle, dusić do miękkości, skrapiając wywarem. Potem połączyć z ziemniakami oraz śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, doprawić do smaku.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB