vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 14 dni Międzynarodowy Dzień Piwa
Data dodania: 2016-05-06
Ocena: 5 / 5

Zapiekanka z dyni inaczej


Zapiekanka z dyni inaczej
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 380
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 190
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności: 3 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Dynia 250 g
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 50 g
Pietruszka, natka 48 g (8 x łyżeczka)
Masło 20 g
Morele, suszone 15 g
Kasza manna 15 g
Cukier brązowy 10 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Oczyszczoną i pokrojoną na drobne kawałki dynię ugotować w osolonej wodzie, po czym odsączyć, dodać cukier, gorące mleko oraz cynamon i dobrze wymieszać. Wyłożyć na brytfannę, posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką, wyrównać, polać masłem i zapiec w piekarniku. Podawać zapiekankę polaną roztopionym masłem i posypaną natką pietruszki. 

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB