vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-01
Ocena: 5 / 5

Truskawki w torcie mlecznym


Truskawki w torcie mlecznym
Pora dnia: Przekąska, Podwieczorek
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 372
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 93
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 1 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Truskawki 600 g (4 x szklanka)
Kefir 2% tłuszczu 240 g (1 x szklanka)
Serek twarogowy homogenizowany, pełnotłusty 50 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

cukier do smaku

SPOSÓB WYKONANIA:

Truskawki umyć, obrać, rozłożyć do kompotierek. Twarożek rozetrzeć z dodatkiem śmietanki lub kefiru, dodać do smaku trochę cukru i cukier waniliowy. Sosem zalać truskawki i podać jako deser na podwieczorek lub kolację.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB