vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 5 dni Dzień Blogów
Data dodania: 2016-05-06
Ocena: 5 / 5

Szpinak z ryżem


Szpinak z ryżem
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1124
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 281
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 3 / 5
Czasochłonność: 4 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Szpinak, świeży 500 g (1 x paczka)
Cebula 300 g (2 x dużej wielkości)
Ryż biały 200 g
Oliwa z oliwek 30 g (3 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Szpinak dokładnie umyć, liście pokrajać na małe kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć w rondlu na oliwie na złoty kolor. Dodać szpinak i dusić chwilę na małym ogniu. Wlać do rondla wodę (1, 5 szklanki) i zagotować, dodać wypłukany ryż, przyprawić solą i pieprzem; gotować 20 min. Na małym ogniu, na płytce azbestowej. Podawać jako samodzielne danie, z sadzonymi jajkami.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB