vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-08
Ocena: 5 / 5

Surówka z porów i papryki konserwowej


Surówka z porów i papryki konserwowej
Pora dnia: Przekąska, Podwieczorek
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 256
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 64
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Papryka czerwona, konserwowa 240 g (4 x duża sztuka)
Por 200 g (4 x kawałek)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 160 g (8 x łyżka)
Cebula 70 g (1 x małej wielkości)
Pietruszka, natka 48 g (8 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

zielona pietruszka do smaku

SPOSÓB WYKONANIA:

Pory starannie umyć, nacinając wzdłuż i myjąc listek po listku. Odciąć następnie zielone części, a białe pokrajać w pół krążki razem z dokładnie osączonymi z zalewy strąkami papryki i cebulką. Wymieszać w szklanej misce z jogurtem i przybrać listkami zielonej pietruszki.

 

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB