vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Jutro Światowy Dzień Serca
Data dodania: 2016-05-08
Ocena: 5 / 5

Sos winegret z cebulą


Sos winegret z cebulą
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Kwaśny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 658
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 329
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 1 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Cebula 300 g (2 x dużej wielkości)
Olej słonecznikowy 60 g (6 x łyżka)
Ocet winny, balsamiczny 32 g (2 x łyżka)
Sos sojowy 15 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Cebulę obrać i posiekać. Ocet winny rozetrzeć ze szczyptą soli. Stale mieszając, wlać cienkim strumykiem olej. Dodać cebulę, wlać sos sojowy. Doprawić solą i pieprzem.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB