Sos winegret z cebulą
Pora dnia:
Śniadanie, Przekąska, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak:
Kwaśny
Sposób przygotowania:
Duszenie
Kcal:
658
Ilość porcji:
2
Kcal w 1 porcji:
329
Rodzaj dania:
Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
2 / 5
Czasochłonność:
1 / 5
Koszt dania:
2 / 5
SKŁADNIKI:
Cebula 300 g
(2 x dużej wielkości)
Olej słonecznikowy 60 g
(6 x łyżka)
Ocet winny, balsamiczny 32 g
(2 x łyżka)
Sos sojowy 15 g
(1 x łyżka)
* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:
Cebulę obrać i posiekać. Ocet winny rozetrzeć ze szczyptą soli. Stale mieszając, wlać cienkim strumykiem olej. Dodać cebulę, wlać sos sojowy. Doprawić solą i pieprzem.