vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Dziś Światowy Dzień Walki z Otyłością
Data dodania: 2016-05-05
Ocena: 5 / 5

Sałatka z sera z rybą wędzoną


Sałatka z sera z rybą wędzoną
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 800
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 400
Rodzaj dania: Rybne, Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Makrela, wędzona 180 g (1 x sztuka)
Ogórek kiszony 180 g (3 x sztuka)
Ser twarogowy chudy 150 g
Cebula 150 g (1 x dużej wielkości)
Majonez domowy z olejem rzepakowym 25 g (1 x łyżka)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Ser twarogowy, nie kruszący się pokroić w kostkę. Podobne pokroić ogórki świeże lub kwaszone i cebulę. Rybę wędzoną obrać ze skóry i ości i również pokroić. Całość wymieszać z majonezem, dodać soli i pieprzu do smaku. Sałatkę posypać zieleniną.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB