vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Pojutrze Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania:
Ocena: 1 / 5

Sałatka z polędwicą i ze śliwkami


Sałatka z polędwicą i ze śliwkami
Pora dnia: Przekąska, Kolacja
Smak: Pikantny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 1132
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 283
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Polędwica sopocka 240 g (20 x plaster)
Kukurydza, konserwowa 170 g (1 x szklanka)
Groszek zielony, konserwowy 150 g (10 x łyżka)
Papryka czerwona 140 g (1 x średnia sztuka)
Majonez, niskokaloryczny bez cholesterolu 110 g (0.5 x szklanka)
Por 100 g (2 x kawałek)
Śliwka w occie, konserwowa 65 g (3.25 x sztuka, średnio)
Ogórki konserwowe 30 g (3 x sztuka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
sól, pieprz czarny
SPOSÓB WYKONANIA:

Polędwicę drobno pokrój. Kukurydzę i groszek odcedź. Ogórki pokrój w kostkę, ze śliwek usuń pestki i potnij na cząstki. Jajka obierz i pokrój na cząstki. Pora starannie umyj i pokrój w plasterki. Paprykę opłucz, oczyść z nasion, potnij w paseczki. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, przypraw solą i pieprzem do smaku.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB