vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-01
Ocena: 5 / 5

Sałatka z ogórków


Sałatka z ogórków
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 952
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 238
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Ogórek 360 g (2 x sztuka)
Cebula szalotka 105 g (1 x sztuka)
Ser edamski 105 g (7 x pół plastra, z dużego bloku)
Jajka kurze, całe 100 g (2 x dużej wielkości)
Majonez domowy z olejem rzepakowym 50 g (2 x łyżka)
Koperek świeży 16 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Obrane ogórki pokroić w słupki. Tak samo pokroić ser obrany z osłonki. Ugotowane na twardo jaja posiekać. Cebulę razem ze szczypiorkiem pokroić w cienkie krążki. Wszystkie produkty przed samym podaniem wymieszać z majonezem, osolić, posypać koperkiem. Podawać z dodatkiem pieczywa jako danie na kolację.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB