vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 6 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-06
Ocena: 5 / 5

Sałatka z jaj i selera


Sałatka z jaj i selera
Pora dnia: Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Łagodny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 790
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 395
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 1 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Seler naciowy 405 g (9 x łodyga)
Jajka kurze, całe 200 g (4 x dużej wielkości)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 120 g (6 x łyżka)
Pietruszka, natka 72 g (12 x łyżeczka)
Majonez domowy z olejem rzepakowym 50 g (5 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, słodka papryka

SPOSÓB WYKONANIA:

Seler umyć, obrać i utrzeć na tarce o drobnych otworach, posypać solą i zaraz wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić do smaku. Masę przełożyć do salaterki, poukładać ćwiartki jaj. Podać posypaną po wierzchu drobno posiekaną natki pietruszki.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB