vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-08
Ocena: 5 / 5

Ryż z rodzynkami


Ryż z rodzynkami
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1684
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 421
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 920 g (4 x szklanka)
Ryż brązowy 200 g (2 x paczka)
Rodzynki suszone 100 g
Cukier puder 40 g (4 x łyżka)
Masło 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

wanilia, sól

 

SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż opłukać w ciepłej wodzie, zalać dużą ilością wrzącej wody, gotować 2 min. , odcedzić i odsączyć. Następnie zalać wrzącym mlekiem, dodać opłukane rodzynki, masło, posiekaną wanilię, posolić i gotować około 20 minut. Na wolnym ogniu pod przykryciem. Ugotowany ryż doprawić do smaku i porcjować.

 

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB