vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-15
Ocena: 5 / 5

Ryż z jabłkami


Ryż z jabłkami
Pora dnia: Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 984
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 492
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Jabłko 500 g
Ryż długoziarnisty 200 g (2 x woreczek)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 100 g
Przyprawy - cynamon, mielony 2.6 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż ugotować w wodzie (nie solić). Jabłka obrać i pokroić na cząstki (usunąć gniazda nasienne). Podsmażyć z cynamonem do miękkości. Ryż wyłożyć na talerz. Polać go jogurtem i musem z jabłek. Posypać cynamonem.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB