vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Dzień Chruścików
Data dodania: 2014-09-25
Ocena: 5 / 5

Ryż ziołowy z oliwkami i natką pietruszki


Ryż ziołowy z oliwkami i natką pietruszki
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 414
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 207
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Marchew 150 g
Indyk, pierś bez skóry 120 g
Ryż biały 60 g
Oliwki zielone, bez pestek 20 g
Pietruszka, natka 20 g
Masło 5 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

curry, zioła prowansalskie

SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż ugotować z dodatkiem curry. Po ugotowaniu dodajemy masło, zioła, mieszamy wszystkie składniki. Posypujemy pokrojonymi drobno oliwkami i posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ugotowaną marchewką np. mini i gotowaną piersią z kurczaka.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB