vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Jutro Światowy Dzień Serca
Data dodania: 2016-05-06
Ocena: 5 / 5

Ryż z fasolą, kukurydzą, pomidorami i cukinią


Ryż z fasolą, kukurydzą, pomidorami i cukinią
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 1084
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 271
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Pomidor 680 g (4 x średnia sztuka)
Cukinia 300 g (1 x sztuka)
Fasola czerwona, konserwowa 200 g (1 x puszka)
Pietruszka, natka 200 g (1 x pęczek)
Cebula czerwona 150 g (1 x średnia sztuka)
Kukurydza, konserwowa 120 g (8 x łyżka)
Ryż brązowy 100 g (1 x paczka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, bazylia

SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż ugotować al dente. Warzywa obrać, pokroić na kawałki i podpiec na oliwie z oliwek. Gotowy ryż dodać do warzyw, wymieszać, doprawić przyprawami, przełożyć na talerz i posypać natką pietruszki.

 

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB