vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-01
Ocena: 0 / 5

Risotto z kiełbasą


Risotto z kiełbasą
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 2228
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 557
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 600 g
Ryż biały 255 g (17 x łyżka)
Kiełbasa podwawelska 250 g
Cebula 150 g (1 x dużej wielkości)
Ser parmezan, twardy 80 g (4 x łyżka, starty)
Koncentrat pomidorowy 30% 25 g (1 x łyżka)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Masło 10 g (1 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

koniak - 1 kieliszek, só, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Na oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, czosnek i pietruszkę. Dodać kiełbasę pokrajaną w plasterki, przecier pomidorowy. Chwilę gotować, dodać ryż, koniak, łyżkę masła. Dodawać po trochu bulion i gotować 20 minut, gdy ryż miękki, dodać utarty ser, wymieszać. Podawać natychmiast z sałatą zieloną

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB