vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-08
Ocena: 5 / 5

Przystawka z wędzonego dorsza


Przystawka z wędzonego dorsza
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 1148
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 287
Rodzaj dania: Rybne
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Dorsz, wędzony 1000 g (2 x sztuka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 260 g (13 x łyżka)
Marchew 90 g (2 x średnia sztuka)
Pietruszka, natka 48 g (8 x łyżeczka)
Sok z cytryny 24 g (4 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Dorsza oczyścić ze skóry i ości, podzielić na kawałki. Marchew zetrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i wymieszać z jogurtem. Dorsza ułożyć na półmisku, przykryć warstwą marchwi z jogurtem, udekorować cytryną i zieloną pietruszką, odstawić w chłodne miejsce. Podawać z pieczywem.

 

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB