vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-01
Ocena: 5 / 5

Pory z jabłkami


Pory z jabłkami
Pora dnia: Podwieczorek
Smak: Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Suszenie
Kcal: 1052
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 263
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Jabłko 892 g (4 x duża sztuka)
Por 200 g (4 x kawałek)
Rodzynki suszone 60 g (4 x łyżka)
Ketchup łagodny 60 g (4 x łyżka)
Pietruszka, natka 48 g (8 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 40 g (4 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, szczypta cukru

SPOSÓB WYKONANIA:

Pory oczyścić, odciąć górne odcinki liści oraz korzonki, dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować ok. 8 min. Pod przykryciem. Po ugotowaniu wyłożyć na półmisek, posypać opłukanymi rodzynkami, dodać pokrojone lub starte jabłko i polać oliwą wymieszaną z ketchupem i posiekaną natką pietruszki; pozostawić w chłodnym miejscu na 2 godz.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB