vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-07
Ocena: 5 / 5

Pomidory nadziewane serem i wędliną


Pomidory nadziewane serem i wędliną
Pora dnia: Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Pikantny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 1068
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 267
Rodzaj dania: Lunch, Na zimno
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Pomidor 1360 g (8 x średnia sztuka)
Sałata 360 g (1 x głowa)
Jabłko 150 g (2 x średnia sztuka, bez skóry)
Szynka kanapkowa 150 g
Ser gouda 150 g
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 80 g (4 x łyżka)
Musztarda 40 g (2 x łyżka)
Ogórki konserwowe 20 g (2 x sztuka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

Ser i jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej lub drobniutko pokrajać. Wędlinę i ogórki konserwowe posiekać. Wymieszać składniki z musztardą i jogurtem i ewentualnie dosolić. Pomidory umyć, trzykrotnie naciąć głęboko na krzyż, wydrążyć i do otrzymanych w ten sposób "tulipanów" nałożyć przygotowany farsz. Podawać na listkach zielonej sałaty.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB