vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-02-11
Ocena: 5 / 5

Pasta z białej fasoli


Pasta z białej fasoli
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak:
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 728
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 182
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 5 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Fasola biała, nasiona suche 100 g (5 x łyżka)
Oliwa z oliwek 30 g (3 x łyżka)
Woda 30 g (3 x łyżka)
Orzechy nerkowca 30 g (1 x garść)
Szczypiorek 10 g (2 x łyżeczka)
Czosnek 5 g (1 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Fasolę namoczyć w wodzie przez noc. Odlać wodę, w której moczyła się fasola. Nalać świeżą wodę i gotować do miękkości - około 1 godziny. Po ugotowaniu odcedzić i zostawić do ostudzenia. Fasolę przenieść do miski i dodać pozostałe składniki. Zmiksować składniki na gładką masę dodając niewielką ilość wody. Na koniec doprawić do smaku i dodać posiekany szczypiorek.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB