vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Pojutrze Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-01
Ocena: 5 / 5

Pasta twarogowa z pomidorami


Pasta twarogowa z pomidorami
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Słony, Łagodny
Sposób przygotowania: Suszenie
Kcal: 496
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 248
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Pomidor 340 g (2 x średnia sztuka)
Ser twarogowy chudy 100 g
Jajka kurze, całe 100 g (2 x dużej wielkości)
Chleb żytni razowy 80 g (2 x kromka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 40 g (2 x łyżka)
Szczypiorek 30 g (6 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Utrzeć ser razem z pomidorami, dodać jogurt, drobno posiekany szczypiorek, sól i pieprz do smaku. Kromki chleba posmarować pastą.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB