vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 6 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-01
Ocena: 5 / 5

Papryka faszerowana grzybami


Papryka faszerowana grzybami
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słodki, Łagodny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 672
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 168
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 3 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Papryka zielona 560 g (4 x średnia sztuka)
Prawdziwek, surowy 400 g
Bulion warzywny 250 g (1 x szklanka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Jajka kurze, całe 100 g (2 x dużej wielkości)
Śmietana 18% tłuszczu 48 g (4 x łyżka)
Bułka tarta 36 g (4 x łyżka)
Mąka pszenna biała 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Z papryki usunąć gniazda nasienne, opłukać, obgotować we wrzącej osolonej wodzie. Cebulę pokrajać, przesmażyć, dodać drobno poszatkowane grzyby i udusić. Powstałą masę ostudzić, przyprawić do smaku dodać tartą bułkę i jaja ugotowane na twardo i posiekane; napełnić farszem paprykę, włożyć do rondla podlać wywarem z włoszczyzny i udusić do miękkości. Sos zaprawić śmietaną i mąką. Podawać z ziemniakami lub ryżem na sypko.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB