vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-07
Ocena: 5 / 5

Papryka faszerowana


Papryka faszerowana
Pora dnia: Przekąska, Podwieczorek
Smak: Słodki, Łagodny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 326
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 163
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 3 / 5
Czasochłonność: 4 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Papryka czerwona 280 g (2 x średnia sztuka)
Marchew 90 g (2 x średnia sztuka)
Pomidor 85 g (0.5 x średnia sztuka)
Cebula 35 g (0.5 x małej wielkości)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)
Olej słonecznikowy 20 g (2 x łyżka)
Cukier puder 2.5 g (1 x łyżeczka)
Przyprawy - cynamon, mielony 1 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Marchew pokroić na wąskie pasemka i lekko obsmażyć na oleju, po czym dodać pokrojoną cebulę i dosmażyć do końca. Następnie dołożyć obrane ze skórki, pokrojone w kawałki pomidory i wszystko razem dusić jeszcze przez 5-7 minut, po czym posolić, dodać cukier, cynamon oraz drobno pokrojoną zieloną pietruszkę i ostudzić. Z papryki ściąć część z szypułką i usunąć nasiona, po czym paprykę włożyć do osolonego wrzątku na 2-3 minuty. Tak przygotowaną napełnić farszem, ułożyć w garnku z olejem, zalać do połowy gorącą wodą, przykryć pokrywką i piec ok. 30 minut, w temperaturze ok. 180 stopni c. Gotową potrawę ułożyć na półmisku i posypać zieloną pietruszką.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB