vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Jutro Światowy Dzień Serca
Data dodania: 2016-05-06
Ocena: 5 / 5

Naleśniki zielone


Naleśniki zielone
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słodki, Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 812
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 203
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Szpinak, świeży 250 g
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 230 g (1 x szklanka)
Jajka kurze, całe 100 g (2 x dużej wielkości)
Mąka pszenna biała 100 g
Masło 20 g (2 x łyżka)
Cukier 10 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, gałka muszaktołowa 1/2 łyżeczki

SPOSÓB WYKONANIA:

Mąkę, mleko, szczyptę soli, gałkę muszkatołową i topione masło ubić na jednolitą masę i zostawić na 1 godz. Jajka utrzeć z cukrem, dokładnie wymieszać z ubitą masą, dodając umyty, sparzony i posiekany szpinak. Smażyć cienkie naleśniki na patelni posmarowanej lekko tłuszczem. Podawać jako gorącą przystawkę lub danie kolacyjne.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB