vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Dzień Chruścików
Data dodania: 2014-09-25
Ocena: 5 / 5

Mielone w sosie koperkowo - pieczarkowym


Mielone w sosie koperkowo - pieczarkowym
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 1252
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 626
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności: 3 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Ziemniaki wczesne 400 g
Pieczarka uprawna 300 g
Indyk, mięso mielone 300 g
Cebula 140 g (2 x małej wielkości)
Rosół z kurczaka 100 g
Marchew 90 g (2 x średnia sztuka)
Chleb żytni razowy 80 g (2 x kromka)
Jajka kurze, całe 76 g (2 x małej wielkości)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 40 g (2 x łyżka)
Ser edamski, tłusty 40 g (2 x łyżka, starty)
Mąka pszenna biała 10 g (1 x łyżka)
Oliwa z oliwek 9 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

koperek, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Pieczarki 50g. marchewkę i żółty ser zetrzeć na tarce. Czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa wymieszać z mięsem mielonym, chlebem, jajkiem. Smażyć na łyżeczce oliwy.

Sos:

pieczarki 100g podsmażyć z cebulką na suchej patelni, podlać rosołem. Pod koniec gotowania dodać jogurt naturalny, łyżeczkę mąki, koperek.

Mielone zalać sosem pieczarkowym.

Podawać z ziemniakami.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB