vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Pojutrze Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-03
Ocena: 5 / 5

Makaron ze szpinakiem


Makaron ze szpinakiem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 2418
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 403
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Szpinak, mrożony 450 g (1 x paczka)
Makaron 400 g (1 x opakowanie)
Śmietana 18% tłuszczu 200 g
Ser parmezan, twardy 100 g (5 x łyżka, starty)
Żółtko jaja kurzego 17 g (1 x średnia sztuka)
Masło roślinne 5 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, gałka muszkatołowa

SPOSÓB WYKONANIA:

Szpinak przyprawić masłem, przesmażyć, dodać śmietankę i połowę utartego sera, rozprowadzić żółtko, gdyby sos był zbyt gęsty, rozrzedzić gorącym mlekiem. Ugotowany i odcedzony makaron włożyć do dużej salaterki, polać przygotowanym sosem i wymieszać, posypać resztą sera. Podawać natychmiast.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB