vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Dziś Światowy Dzień Walki z Otyłością
Data dodania: 2016-03-10
Ocena: 5 / 5

Makaron z dynią i szpinakiem


Makaron z dynią i szpinakiem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 1052
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 526
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Dynia 125 g
Makaron pióra penne rigate 105 g (1.5 x szklanka)
Ser feta 80 g (4 x łyżka)
Szpinak, świeży 60 g (2 x szklanka)
Pestki dyni 60 g (12 x łyżka)
Suszone pomidory w oliwie 40 g
Czosnek 10 g (2 x ząbek)
Oliwa z oliwek 2 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, zioła

SPOSÓB WYKONANIA:
Pokrojoną na małą kosteczkę dynię upiec w piekarniku (200 st. C przez 20 min.) Ugotować makaron w osolonej wodzie. Na patelni na oliwie podsmażyć pokrojony na cienkie plasterki czosnek oraz pestki dyni, w międzyczasie dodać pokrojone na paseczki suszone pomidory. Dodać olej ze słoika z suszonymi pomidorami, odcedzony makaron i chwilę razem podsmażać. Dodać dynię oraz szpinak, wymieszać i podgrzać. Odstawić z ognia, posypać fetą.
<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB