vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Jutro Dzień Chruścików
Data dodania: 2016-05-15
Ocena: 5 / 5

Kukurydza na słodko


Kukurydza na słodko
Pora dnia: Podwieczorek
Smak: Słodki, Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1348
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 337
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Kukurydza, kolba 1160 g (4 x sztuka)
Masło 20 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

cukier lub sól - szczypta

 

SPOSÓB WYKONANIA:

Młodą kukurydzę obrać z liści, opłukać, zalać wrzącą wodą, gotować ok. 45 min. Pod przykryciem. Następnie odcedzić, wyłuskać ziarna, włożyć do naczynia razem z masłem, chwilę podusić, posypać cukrem.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB