vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2011-12-15
Ocena: 0 / 5

Krem migdałowy z warzywami


Krem migdałowy z warzywami
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 592
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 148
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Mleko migdałowe, bio 800 g (4 x szklanka)
Por 150 g (0.5 x sztuka duża)
Seler korzeniowy 100 g (0.5 x mała sztuka)
Marchew 90 g (2 x średnia sztuka)
Pietruszka, korzeń 80 g (1 x średnia sztuka)
Mąka pszenna biała 30 g (3 x łyżka)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
lubczyk, pieprz biały, sól, papryka chilli
SPOSÓB WYKONANIA:
Warzywa umyć, obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Zalać 2 szklankami wody, dodać przyprawy i gotować aż zmiękną. Mąkę wymieszać dokładnie z mlekiem migdałowym i wlać do gotujących się warzyw. Gotować aż zgęstnieje dobrze mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać natką pietruszki i podawać z grzankami.
UWAGI:
Mleko migdałowe można zrobić samemu w maszynie do robienia mleka roślinnego lub miksując na gładko namoczone wcześniej i obrane migdały (100g) z letnią wodą (ok. 2 szklanki). Krem migdałowy można przygotować również na słodko.
<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB