vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 6 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-07
Ocena: 5 / 5

Kotlety z kaszy gryczanej z serem


Kotlety z kaszy gryczanej z serem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1570
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 785
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Kasza gryczana 180 g (1 x szklanka)
Ser twarogowy chudy 150 g (6 x łyżka)
Cebula 150 g (1 x dużej wielkości)
Bułka tarta 150 g (1 x szklanka)
Jajka kurze, całe 50 g (1 x dużej wielkości)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Pietruszka, natka 12 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Kaszę ugotować na półsypko z dwiema szklankami wody i tłuszczem (1-2 łyżki). Drobno pokrajaną cebulę podsmażyć w reszcie tłuszczu. Ser i połowę kaszy przepuścić przez maszynkę, połączyć z resztą kaszy i jajkiem, dodać podsmażoną cebulę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i zieloną pietruszką. Masę wyrobić i uformować wałek. Stolnicę wysypać tartą bułką i na niej z wałka krajać okrągłe kotlety. Obtaczać je w tartej bułce, spłaszczać nożem i smażyć na gorącym tłuszczu.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB