vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Pojutrze Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2011-12-21
Ocena: 0 / 5

Kompot z suszonych owoców z fasolką Jaś (Polska)


Kompot z suszonych owoców z fasolką Jaś (Polska)
Pora dnia: Obiad
Smak: Słodki, Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1986
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 331
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności: 5 / 5
Czasochłonność: 5 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Fasola biała, nasiona suche 306 g (1.8 x szklanka)
Owoce suszone fruchte-mix classic 300 g
Śliwka, suszona 84 g (12 x sztuka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
goździki, laska cynamonu, cukier brązowy
SPOSÓB WYKONANIA:
Fasolę płuczemy, zalewamy wodą i moczymy przez noc. Na następny dzień gotujemy do miękkości około godzinę w lekko osolonej wodzie. Owoce suszone i śliwki płuczemy. Gotujemy godzinę z laską cynamonu i goździkami w 1200 ml wody. Z kompotu wyciągamy goździki i cynamon. Dosładzamy do smaku brązowym cukrem w razie potrzeby. Dodajemy do miseczki kilka sztuk fasolki. Podawać na ciepło w formie zupy lub na zimno w formie kompotu.
<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB