vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Pojutrze Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-01
Ocena: 5 / 5

Knedle ruskie


Knedle ruskie
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słodki, Słony, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 3344
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 836
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 3 / 5
Czasochłonność: 5 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Ziemniaki późne 1500 g
Ser twarogowy chudy 500 g
Cebula 150 g (1 x dużej wielkości)
Jajka kurze, całe 100 g (2 x dużej wielkości)
Masło 100 g
Kasza manna 100 g
Mąka ziemniaczana 75 g (5 x łyżka)
Bułka tarta 36 g (4 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

majeranek, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Ziemniaki ugotować i zemleć w maszynce, dodać przesmażoną cebulę, trochę majeranku, roztarty twaróg, jaja, mąkę, kaszę mannę i pieprz. Ciasto dokładnie wyrobić, formować kule i gotować w słonej wodzie. Po wyjęciu z wody posypać tartą bułką i opiekać na tłuszczu. Można podawać z surówkami lub gotowaną kapustą.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB