vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Pojutrze Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2011-04-18
Ocena: 1 / 5

Kapusta z orzechami i suszonymi grzybami


Kapusta z orzechami i suszonymi grzybami
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Kwaśny, Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1008
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 252
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 5 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Kapusta kiszona 880 g (8 x szklanka)
Cebula 225 g (1.5 x dużej wielkości)
Podgrzybek, suszony 80 g (16 x sztuka)
Oliwa z oliwek 40 g (4 x łyżka)
Orzechy włoskie, suszone 30 g (1 x garść, bez łupinek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
sól, pieprz czarny
SPOSÓB WYKONANIA:
Z kapusty odcisnąć sok. Zalać wodą i gotować bez przykrycia do miękkości (wodę uzupełnić w zależności od potrzeb). Grzyby wcześniej namoczone pokroić, a orzechy rozdrobnić. Cebulę pokroić w kostkę i razem z grzybami udusić na oliwie. Do miękkiej kapusty dodać cebulę z grzybami, orzechy, przyprawić do smaku i zagotować.
UWAGI:
Do kapusty można dodać zamiast orzechów ugotowany groch.
<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB