vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 7 dni Międzynarodowy Dzień bez Kupowania
Data dodania: 2016-05-08
Ocena: 5 / 5

Jajka nadziewane pastą serową


Jajka nadziewane pastą serową
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 1184
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 592
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 1 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 300 g (6 x dużej wielkości)
Ser tylżycki pełnotłusty 100 g (5 x łyżka, starty)
Sałata 60 g (12 x liść)
Masło 50 g
Szczypiorek 40 g (8 x łyżeczka)
Musztarda 40 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki o ostrożnie wyjąć z nich żółtka. Utrzeć masło z żółtkami, dodać drobno starty ser, musztardę i sól do smaku. Masę nałożyć do białek, białka ułożyć na listkach sałaty i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB