vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-01
Ocena: 5 / 5

Jajka garnirowane ze śledziem


Jajka garnirowane ze śledziem
Pora dnia: Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1664
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 416
Rodzaj dania: Rybne
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Pomidor 400 g (1 x dużej wielkości)
Śledź, świeży 400 g (4 x płat)
Sałata 360 g (1 x głowa)
Jajka kurze, całe 200 g (4 x dużej wielkości)
Majonez babuni 90 g (6 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Sałatę ułożyć na półmisku. Zrobić postument z sałatki włoskiej. Ułożyć na sałatce połówki jajka obok siebie, a na nich położyć pokrajanego śledzia. Udekorować plasterkami pomidora, listkami sałaty, majonezem. Podawać z pieczywem i masłem. Zamiast śledzia można użyć wędzonego łososia, kawioru lub pasty kosmicznej.

 

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB