vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-08
Ocena: 5 / 5

Jajecznica na pomidorach z parmezanem


Jajecznica na pomidorach z parmezanem
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 702
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 351
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 1 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 300 g (6 x dużej wielkości)
Pomidor 170 g (1 x średnia sztuka)
Ser parmezan, twardy 40 g (2 x łyżka, starty)
Masło roślinne 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Jajka umyć, wbić do naczynia. Umyte pomidory pokrajać na dość grube plastry, obsmażyć po obu stronach na patelni z rozgrzanym masłem, posolić. Na pomidory wlać osoloną masę jajeczną i smażyć, ostrożnie mieszając. Podawać jajecznicę obsypaną parmezanem.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB