vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-08
Ocena: 5 / 5

Gruszki po chińsku


Gruszki po chińsku
Pora dnia: Przekąska, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 1536
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 384
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Na zimno
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Gruszka 520 g (4 x średnia sztuka)
Orzechy włoskie, suszone 120 g (4 x garść, bez łupinek)
Miód pszczeli 84 g (4 x łyżka)
Masło 30 g (3 x łyżka)
Imbir, korzeń 20 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

imbir do smaku

SPOSÓB WYKONANIA:

Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z miodem i imbirem. Gruszki umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, napełnić masą orzechową, polać masłem. Piec około 40 min, w temperaturze 200 stopni c.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB