vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 7 dni Międzynarodowy Dzień bez Kupowania
Data dodania: 2016-05-02
Ocena: 5 / 5

Forszmak z grzybów


Forszmak z grzybów
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 584
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 146
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 4 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Prawdziwek, surowy 400 g
Cebula 300 g (2 x dużej wielkości)
Pietruszka, natka 100 g (0.5 x pęczek)
Jajka kurze, całe 50 g (1 x dużej wielkości)
Musztarda 40 g (2 x łyżka)
Ocet winny, cydrowy 29.8 g (2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
pieprz, sól
SPOSÓB WYKONANIA:

Grzyby ugotować w słonej wodzie (rydze usmażyć). Gdy przestygną, drobno pokrajać, dodać posiekaną, sparzoną we wrzątku i skropioną octem cebulę oraz jaja ugotowane na twardo i posiekane. Całość wymieszać, przyprawić do smaku, dodać posiekaną zieleninę. Przybrać cząstkami jaj i grzybów. Podawać jako zakąskę.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB