vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-03
Ocena: 5 / 5

Dynia po chowarcku


Dynia po chowarcku
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1844
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 461
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności: 3 / 5
Czasochłonność: 4 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Pomidor 1360 g (8 x średnia sztuka)
Ziemniaki średnio 900 g (12 x średniej wielkości)
Dynia 840 g (1 x sztuka, obrany i bez pestki)
Parówki drobiowe 200 g (4 x średnia sztuka)
Pietruszka, natka 48 g (8 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 18 g (0 x łyżeczka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, papryka czerwona mielona

SPOSÓB WYKONANIA:

Dynię umyć, obrać z twardej skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić. Parówki pokroić w plasterki. Pomidory umyć, pokroić w plasterki i ułożyć wraz z parówkami w naczyniu przesypując posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami, polać olejem, skropić wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu, potrząsając od czasu do czasu naczyniem. Podawać z ziemniakami.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB