vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-01
Ocena: 5 / 5

Dynia na kwaśno


Dynia na kwaśno
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 996
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 249
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Dynia 840 g (1 x sztuka, obrany i bez pestki)
Cebula 330 g (3 x średniej wielkości)
Śmietana 18% tłuszczu 220 g (1 x szklanka)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Mąka pszenna biała 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, sok z cytryny

SPOSÓB WYKONANIA:

Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Dynię umyć, obrać z twardej skórki, usunąć pestki, miąższ pokrajać w słupki, posypać mąką, obsmażyć, dodać cebulę i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać śmietanę, posiekaną zieleninę i przyprawy.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB