vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Jutro Światowy Dzień Serca
Data dodania: 2016-05-01
Ocena: 5 / 5

Cukinia duszona z cebulą


Cukinia duszona z cebulą
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 772
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 193
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Cukinia 1200 g (4 x sztuka)
Cebula 300 g (2 x dużej wielkości)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150 g (1 x mały kubek)
Ser edamski 75 g (5 x pół plastra, z dużego bloku)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz,gałka muszaktołowa, bazylia

SPOSÓB WYKONANIA:

W rondlu dusić na oliwie posiekaną cebulę. Umyć cukinię i pokroić na cienkie plasterki. Dodać do cebuli i dusić na wolnym ogniu, wymieszać i dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Dusić pod przykryciem ok. 15 min. , aż wyparuje woda. Dodać jogurt wymieszany  z serem utartym, odrobiną gałki muszkatołowej i bazylią. Danie to wymaga dużo pieprzu.

 

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB