vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-06
Ocena: 5 / 5

Budyń ze szpinaku i ryżu


Budyń ze szpinaku i ryżu
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1208
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 302
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 3 / 5
Czasochłonność: 4 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Szpinak, świeży 1000 g (2 x paczka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 230 g (1 x szklanka)
Jajka kurze, całe 200 g (4 x dużej wielkości)
Ryż biały 150 g (10 x łyżka)
Bułka tarta 18 g (2 x łyżka)
Masło 10 g (1 x łyżka)
Czosnek 5 g (1 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Szpinak oczyścić, opłukać, ugotować, odcisnąć i zemleć dwa razy w maszynce. Ryż zaparzyć, następnie ugotować na mleku. Masło utrzeć na pianę, dodać przyprawy i żółtka, ostudzony ryż oraz szpinak. Ubić pianę z białek, ostrożnie wymieszać z całością, włożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy lub filiżanek i gotować na parze.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB