vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-07
Ocena: 5 / 5

Barszcz polski szczawiowo-serowy


Barszcz polski szczawiowo-serowy
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słodki, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 440
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 110
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 3 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Woda 1500 g (6 x szklanka)
Ser twarogowy chudy 200 g
Śmietana 12% tłuszczu 120 g
Szczaw 50 g
Mąka pszenna biała 20 g
Jajka kurze, całe 3 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól

 

SPOSÓB WYKONANIA:

Wodę zagotować z solą. Mąkę rozrobić dokładnie z wodą, aby nie było grudek i dodać do niej kilka łyżek śmietany. Umyty i pokrojony szczaw zagotować w osolonej wodzie (gotować 10-15 minut). Do gotującego się szczawiu wlać rozdrobioną mąkę i mieszając zagotować. Następnie dodać resztę śmietany. Do talerzy włożyć pokrojony ser i pokrojone w kostkę ugotowane na twardo jajko i zalać barszczem.

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB