vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 4 dni Początek Astronomicznej Jesieni
Data dodania: 2016-05-07
Ocena: 5 / 5

Bakłażany z sosem orzechowym


Bakłażany z sosem orzechowym
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 736
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 368
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności: 2 / 5
Czasochłonność: 3 / 5
Koszt dania: 2 / 5
SKŁADNIKI:
Bakłażan 300 g (1 x sztuka)
Pietruszka, natka 200 g (1 x pęczek)
Orzechy włoskie, suszone 60 g (2 x garść, bez łupinek)
Ocet winny, balsamiczny 32 g (2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Obrane bakłażany pokroić na plasterki, posolić i pozostawić na 10-15 minut, po czym odcisnąć i obsmażyć na oliwie. W celu przygotowana sosu włożyć do garnka posiekane orzechy, dodać drobno pokrojoną natki pietruszki, sól, pieprz oraz 30-40 g gorącej wody i ocet, po czym zagotować i ostudzić. Bakłażany podawać z orzechami.

 

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB