vivalavita - żyj zdrowo

<< wstecz

Osobisty dietetyk

Za 15 dni Międzynarodowy Dzień Piwa
Data dodania: 2016-05-01
Ocena: 5 / 5

Bakłażany faszerowane


Bakłażany faszerowane
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1032
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 258
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności: 3 / 5
Czasochłonność: 4 / 5
Koszt dania: 3 / 5
SKŁADNIKI:
Bakłażan 600 g (2 x sztuka)
Pieczarka uprawna 500 g (1 x opakowanie)
Ryż biały 150 g (10 x łyżka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 125 g (0.5 x szklanka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Mąka pszenna biała 15 g (1.5 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Bakłażany obrać ze skóry, podzielić na połowy i sparzyć wrzątkiem. Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Cebulę posiekać i przesmażyć, grzyby ugotować i posiekać; dodać do ryżu. Masę doprawić. Połówki bakłażanów oprószyć mąką i napełnić przygotowanym farszem. Włożyć do naczynia, podlać wywarem z grzybów i dusić do miękkości. Następnie zaprawić jogurtem i mąką. Podawać z ziemniakami.

 

<< wstecz
Pełna wersja vivalavita.pl | Informacje

Copyright © VivaLaVita
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB